Wanneer je op zoek gaat naar een gebruikte auto is kun je kiezen voor het kopen van een ex-lease auto. Dit heeft ten opzichte van een occasion kopen bij bijvoorbeeld een particulier zeker wat voordelen. We nemen ze hier even met je door.

Een jonge occasion met veel opties

De meeste lease contracten hebben een looptijd van drie tot vijf jaar. In die tijd zijn ze als ex-lease auto altijd perfect onderhouden. Alle onderhoud is goed gedocumenteerd en de hele geschiedenis van de auto is dus bekend. Bovendien ben je als je een ex-lease auto gaat kopen ook vaak pas de tweede eigenaar. Veel leasemaatschappijen proberen hun zakelijke klanten duurdere auto’s te laten leasen met net wat meer opties. Super voor de zakelijke klant maar zeker ook voor jou als tweede eigenaar. Zo kan het zomaar zijn dat je luxe navigatie, climate control of lederen bekleding in je occasion hebt. Dat maakt de restwaarde blijvend hoger.

Langere afstanden voor een langere levensduur

Een ex-lease auto kopen is ook aantrekkelijk omdat de eerste eigenaar er vaak al meerdere lange afstanden mee heeft gereden en de auto dus lekker is ‘los’ gereden. Langere afstanden rijden met een auto zorgt voor een goede conditie van de smeermiddelen. Die krijgen bij een langere afstand de kans goed warm te worden wat de levensduur van de auto weer verlengd.

Relatief veel elektrische en hybride occasions

Bij de ex lease auto’s vind je relatief veel elektrische of hybride wagens omdat deze voor de zakelijke automobilist zeer aantrekkelijk waren. Een ex lease auto kopen is dus zeker een overweging waard wanneer je op zoek gaat naar een perfecte occasion. Scherpe prijzen, veel moderne opties en een compleet overzicht van het eerdere gebruik van de auto zorgen voor vertrouwd kopen.